Terrier Derby 2011

Vi har vart iväg på Terrier Derby i Jönköping – 74 amstaffar anmälda – 53 vuxna – 21 valpar. Vi hade en jätte trevlig dag med fina hundar och trevliga människor 😀
 
 Vi hade med oss Yankee, Nova & Stanley i valpklass & Tiki & Kenzo i öppen klass. Utställningen hölls i en av av Elmia hallarna och nått vi snabbt la märket till var att dom inte lagt ut några mattor i ringarna, våran ring var till råga på allt väldigt liten!
 Golvet var glashalt, jag tycker det är jätte dåligt att dom inte kan kosta på sig och lägga ut mattor så man slipper vara rädd för och halka när man ska visa sin hund. 
 
 Domare för dagen var Rade Dakic från Serbien, det var domarbyte pga ordinarie domare Pamela Perdue  – USA ,fått lämna återbud pga sjukdom. Jätte tråkigt då jag  hade sett mkt fram emot att få ställa för Pamela, men förhoppningsvis kommer det fler tillfällen.
 
 Stanley blev oplacerad i sin klass, Nova och Yankee går i samma klass där även Nova blev oplacerad idag, Yankee däremot gick hela vägen, hon vann sin klass och blev BIR-valp emot hanvalpen 😀 
 
 I BIS finalen var Yankee den ända terriern av bulltyp och domaren tittade knappt på henne i uppsamlingsringen medans hon kände och klämde på de små klipp och friss hundarna och gjorde tummen upp när dom sprang och frågade både den ena och det andra, då kände jag att det var tack och hej för denna gång.  Vi sprang in i finalringen och Yankee skötte sig galant som alltid även om hon vart väldigt seg och inte sig själv på hela dagen ( löp på gång) , domaren gick runt och kikade och skulle plocka ut 4 st av ca 20 valpar.
 Till min stora förvåning plockade hon ut Yankee först och placerade henne som Best In Show 3! 
 
 Kenzo vann sin klass, domaren behöll bara två hanar i öppen klassen, resten åkte ut på VG. En unghundshane hade fått EXC innan men vart utan CK, även Kenzo och hanen i hans klass blev utan CK.
 Jätte tråkigt då Kenzo missade sitt andra CERT. Kenzo fick jätte fin kritik men domaren tyckte hans topline var välvd i rörelse vilket den var, men det var som sagt inte lätt och springa på det golvet! Kenzo står sig bra i hård konkurrens så hans andra CERT är inte långt borta 😀 Endast champion hanarna fick CK.
 
 Öppen klass tikar tror jag var dagens största klass . 11 tikar var anmälda och när domaren gått igenom alla var det bara tre tikar kvar, Tiki var en av dom och hon vann klassen med CK.
 
 I bästa tik klass var den en hel drös med tikar, domarn plockade ut champion tiken, Tiki, juniortik och en ung hunstik (tror jag) fick fick springa rätt mkt och han gick noga igenom hundarna, placerade unghunds tiken som 4a, junioren som 3a, och hade väldigt svårt och bestämma sig vem han skulle placera först så återigen fick vi springa och han klämde och kände. Tiki fick idag känna sig slagen av Champion tiken, och placerade sig som andra bästa tik med CERT. Igen dålig debut för tjejen! Nu ser vi fram emot My Dog i januari 😀
 
 Jag har lite kort och bjuda på som Johanna tog i BIS finalen och min vän Mia fotade en hel del i dag – Kika gärna in på hennes hemsida – www.fotostunder.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s