Förmiddags promenad

dEftersom jag nu tänkt hålla igång bloggen fick kameran hänga med ut på en av förmiddags promenaderna. Jag hade med mig tjejerna och Mason och William hade Tristan, William är riktigt duktig med hundarna och har ett stort intresse av att hänga med ut och hjälpa till med allt.

Tanken med denna promenad var att jag skulle träna inkallning med Mason. Jag hade med mig en långlina och han skulle få röra sig ”fritt” för första gången. Jag satte på han linan och han strosa omkring fast de tre andra sprang runt och lekte. Han är inte riktigt bekväm men vårt minst sagt ojämna och hårda underlag. Det brukar vara så med hundar som bor i stan eller inte är van vid detta landskap, men han kommer snart få haj på det!

Jag gick åt olika håll och ropade på honom, han kom som ett skott och jag belönade med godis. Han kom varenda gång jag ropade på honom och jag kände mig trygg med att släppa honom.

När han märkte att han var helt lös blev han överlycklig och tog sig en rush, jag kallade in honom och han kom direkt! Mkt godis och beröm och släppte iväg honom igen. Han höll sig hela tiden i närheten, kom varenda gång jag ropade!

Hans uppfödare har sagt att han älskar vatten och det fick vi se idag! Han sprang glatt upp och ner i dammen. Det är härligt och se hur fint han funkar i vår familj och med våra hundar efter så kort tid! Det känns nästan som att han alltid bott hos oss 😀

Imorgon börjar William i förskolan igen och det ska bli gott att komma in i vardags rutinerna igen. Hösten har kommit till Rörö och jag älskar det! Alla sommar gäster har åkte hem och man har naturreservatet för sig själv igen, bortsett från en och annan fågelskådare 😀

Snart är det dags att börja förbereda för Rossis ankomst också! Nästa helg kommer hon och jag kan nog inte förklara hur mkt vi längtar efter dessa valpar nu.

William & Mason

Mason

jersey

Jersey

Mason Jersey

Tristan

Jersey njuter av hösten

Tiki

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s