Fullt upp!

Idag har det vart full rulle hela dagen! Hundarna motionerades i morse som vanligt, dock har det varit väldigt varmt på Rörö idag, termometern visade 32 grader i morse kl. 9:00 när jag skulle lämna William på dagis. Vi har haft höst väder här nån vecka nu och tempraturen har legat på 16-20 grader och vind på det så hundarna tyckte det var bra varmt idag. Hela förmiddagen gick åt, åt att tvätta, städa hundarnas rum, klippa gräs och rensa ogräs kring hundgårdarna och valphagen så nu är det riktigt höst fint på tomten, bara de vissna sommar blommorna på altan som ska bytas ut mot nått höst fint 😀

Spolade av hundgårdarna och passade på att ge Brooklyn och Mason en dusch, hundarna fick även klorna klippta.

Mason och Tristan fick följa med och hämta William på dagis och jag hade tänkt att vi skulle gå vägen förbi hamnen hem och plocka lite björnbär. När vi går förbi gästhamnen så ser jag en lös hund på bryggan och när vi ska passera så kommer den springades emot oss och skäller, den stannar på 2-3 meters avstånd med mkt spänt kropps språk och ingen verkar reagera på att dom saknar en hund! Vi stannar och efter en stund kommer en kvinna upp från en segel båt och ropar på sin hund som inte lyssnar, jag talar om för kvinnan att det är koppeltvång och då helt plötsligt reagerar en man som sitter på bänken på bryggan och också ropar på hunden och tillslut fångar in den, lite smått irriterad talar jag om att man får faktiskt hålla koll på sin hund, då ursäktar kvinnan sig om att hon har aldrig gjort nått sånt förut.

Tycker det är konstigt och ett väldigt vanligt fenomen att det är ALLTID första gången hunden gör nått när det händer grejer. Tillbaka till mina hundar så är jag riktigt imponerad av Mason, han brydde sig inte om den utmanande hunden utan stod lugnt och avslappnat vid min sida. Tristan var lika lugn han, det kändes riktigt bra.

Vi hann knappt gå några meter och två tanter sitter på stranden med en Siberian Husky som flyger upp och skäller ut oss, vi ignorera hunden och gick vidare mot vårt björnbärs snår.

Sommar gästar som har hund som kommer ut till ön har väldigt lite respekt för oss som bor här, dom tror att deras hundar också är på semester och har rätt att springa fritt hur som helst här. Jag vet inte hur många gånger vi har haft okända hundar på vår tomt. Förra året var jag ute och träna med Decker då det kommer in en stor hane, av nån fågelhunds ras och lägger ner Decker på gräsmattan, jag schasar ut hunden och ägarna bara går förbi precis som att ingenting hänt!

Tobias råka ut för en lösspringande hund när jag var nere i Belgien, och den tanten kunde inte förstå att man skulle visa respekt och att det faktiskt finns folk som är rädda för hundar. man behöver inte gå med hunden lös i byn. Jag skulle kunna skriva en hel bok om detta men det får bli en annan gång 😀

Jersey, Tiki och B fick sig en tur i bergen nu ikväll, jag tänkte att det skulle vart lite svalare ute men det var det inte så jag gick ner till klipporna så hundarna kunde få bada, Brooklyn nästa slirade ner för berget och hoppa ut i vattnet. Mason har inte riktigt den konditionen ( ÄN ) som mina hundar så vi tar det lite varsamt och bygger sakta med säkert upp den.

Vi har suttit ute på altan en stund ikväll och myst. Tristan har vart en riktigt odåga på Mason, som är väldigt tålmodig med lill ungen! Det ska hoppas och bitas och jagas men Mason vill mest vara i knäet och mysa och pussas ❤

b

c

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s