Utflykt!

I söndags tog vi oss en liten familje utflykt, vi lånade svärfars båt och åkte till en av holmarna som ligger norr om Rörö – Fånyttan. Holmen är skyddad under april-juli pga. fåglar, men nu är det fritt fram att åka dit.

Brooklyn, Jersey och Tiki fick som vanligt en morgon runda i bergen. Rossi och Tristan fick en rastnings runda och Mason fick följa med ner till affären. Jag passade på att träna lite på kajen medans Tobbe och William var inne och handlade. Det var MKT folk och hundar ute så det var gott om störningar. Hamnen var full av segel båtar även denna helg.

Mason börjar bli jätte duktig och söker verkligen kontakt nu, han börjar bli lyhörd och uppmärksam på mig men jag kan inte kräva allt för mkt av honom än. Han har i alla fall lärt sig sitt och ta kontakt innan han får godis/mat eller om vi ska gå någonstans 😀

Vädret var verkligen kanon så vi tog med oss en mat säck och tänkte vi skulle äta middag ute idag. Tristan och Jersey fick följa med och jag kan inte komma ihåg om Jersey åkt båt förut. Det gick i alla fall jätte bra och de satt som två ljus i båten. Tristan var väldigt nyfiken på alla lukter havet hade att erbjuda.

Tobbe fixar iordning båten

Tristan och Jersey är förväntansfulla..

William också!

Pirat skepp 😀

När vi kom i land så begav vi oss på en upptäcks färd! Vi skulle samla ihop virket till brasan så vi kunde grilla korv.

Vi såg även ett gäng sälar ute i vattnet. Vi brukar se säl när vi fiskar makrill på sommaren, men det brukar bara vara en eller två. Nu var det flera styckena. Det är inte så uppskattat av hummer fiskarna, då sälarna leker med värlerna och punkternar dom så dom inte kan hitta sina kupor. Vi har inga gummi väler på våra kuper i år, så sälarna får gärna vara här!

William tyckte det var väldigt spännande att utforska ön, samla driv ved och bygga en egen eldstad.

Tobbe fixar eld..

Jag och William solar lite.. 😀

Jersey hitta en bra plats att sola på

medans Tristan fick sitta fast i ett rep jag hittade, (hans koppel låg ju kvar i båten) när jag tyckte att fått nog med fågelskit i sig!

Rörö – Här går jag med hundarna varje dag

Självklart fick hundarna också varsin korv och bröd :-d

Till efterrätt grillade vi marshmallows

1377592_10151931860644479_978338252_n

Annonser

Ett svar till “Utflykt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s