Klicker Träning!

Igår började jag klicka in Tristan och Gyda. Vi kör små korta pass åt gången. Jag började med nått så enkelt som kontakt – dvs hunden tittar på mig – klick -godis

Gyda tyckte jag var lite konstig igår och det tog lite tid innan hon förstod vad jag ville att hon skulle göra. Hon var mest fokuserad på att försöka bända upp min hand med sina fina gaddar. Tålamod är nått vi jobbar på att monstret ska lära sig. Det gäller ju att vara snabb och klicka direkt när hunden utför det jag vill att den ska göra och hon lyckades till slut och då la vi av.

Idag började vi med samma övning och det tog 2 klick och hon förstod direkt vad vi skulle göra. Idag var hon mer på hugget så jag la på dutt på handen, det klarade hon jätte fint och idag märktes det att hon tyckte det var roligt.

Och så Tristan ja denna rackarunge! Han tryner på tålamodet kan jag lugnt säga. Jag har aldrig vart med om en sån här jobbig tonåring innan. Han har fått totalförbud när det gäller att gå lös, han lyssnar inte för fem öre, ikväll var jag nära på att lämna honom ute när han lekt katt och råtta med mig några gånger. Duktiga pappa B satt så fint kvar på samma plats jag platsat honom på medans jag försökte få tag i rackarungen. Det gick till sist men jag måste erkänna att jag kokade inombords!

Han är väldigt intresserad av tjejerna här hemma just nu, det ska luktats och slickas mest hela tiden. Det känns lite som när William fyllde fyra år, då kom fyraårstrotsen som ett brev på posten, samma gäller för Tristan – Din lilla söta, snälla, lydiga, duktiga, valp har blivit tonåring och påbörjat könsmogands fas 1 – Varsågod -Enjoy! Nej tack! Return to sender!

Jag får väl ge samma råd till mig själv som jag brukar ge mina valpköpare, ha tålamod, träna, var envis och håll ut!

Klickerträningen går i alla fall bra och han är duktig, tur är väl det 😛 NU är det dags att påbörja kvälls rundorna innan hundarna ska nattas!

bloggbild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s