Träning – Tristan

Nu kan jag väl säga att jag och Tristan kommit igång ordentligen med träningen! *Äntligen* Vi har börjat träna in fotposition. Igår hade vi ett jätte roligt och givande tränings pass. Vi kör korta pass och avslutar alltid när jag är nöjd. Tristan är en rätt tacksam hund ( än så länge ) att träna med. Han är väldigt godis intresserad och går igång på beröm och lek.

Han vill gärna sätta sig snett och titta upp mot mig så jag har börjar köra ett cirkel mönster för att få honom i rätt position, jag är alltid noga med att endast belöna när han sitter i rätt position. Han är lite vaksam över sin bakdel då han klämde svansen i en dörr som blåste igen på honom för någon månad sedan, så det är nått vi får jobba med. Jag brukar nypa han lite i baken och vara noga med att klappa honom där när han får beröm så att han ska känna sig mer bekväm.

Idag fick han gå ut utan koppel och jag rastade honom lite kort sen började vi träna på fotposition, samma sak som igår, en cirkel för att få in honom i rätt position, när det känns bra tar jag ett-två steg fram mot och upprepar. Ibland sätter han sig korrekt och ibland vänder han rumpan utåt.

Det får bli ett kort inlägg, grabbarna väntar på mig, vi ska ha fredags mys 😀

Vi har träffat Senja i veckan igen, det är alltid lika roligt. Tiki har äntligen slutat löpa, så idag har hon fått duscha och släppts ihop med hela flocken!

e

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s