Många Debuter – Utställning

Igår var vi iväg i Sätila på Strömma skolan för Västsvenska fågelhunds klubben inofficiella utställning. Vi åkte hemifrån 0705 och var framme vid nio tiden, jag hade räknat med att vi skulle in i ringen vid halv 11, när klockan var efter 11 så hade vi fyra hundar kvar innan amstaffen skulle in.

Vi hade med oss Tristan och Gyda som båda två skulle göra debut på utställning. Karin och Hayden var också med så detta var även Haydne’s debut i ringen!
När de fyra hundarna vara klara, vilket tog en evigheter var det även dags för grupp final i alla klasser så alla hundar i grupp 1 – Valp Klass 1 – valp Klass 2 – Vuxen skulle bedömmas innan vi skulle få gå in i ringen! Det tog också en evighet, när dom var klara så trodde vi att vi skulle få komma in men då var det fem minuters paus innan grupp tre började!

Det var i alla fall 4 Ast anmälda och först ut var Hayden, han var ensam i sin klass och Karin och Hayden skötte sig jätte fint! Han fick en första placering med HP.

Namnlöst-8

a

b

Sen var det Gydas tur, hon gick emot en privat uppfödd tik valp. Gyda skötte sig jätte fint! Kunde inte vara mer stolt över henne ❤

Namnlöst-5

Namnlöst-6

Namnlöst-7

Namnlöst-9

Gyda vann klassen med HP och skulle in och tävla emot Hayden i BIR/BIM- Jätte kul! Vi fick ställa upp hundarna springa ett varv och ställa upp igen! Domarn tyckte väldigt mkt om Hayden och sa att han föredrog Haydens massa men att han inte kunde bort se ifrån Gydas fantastiska rörelser och att det var väldigt sällsynt med en hund som kunde röra sig så, så Gyda blev BIR och Hayden BIM!

Sen var det dags för Tristans tur han var ensam i sin klass och även han skötte sig jätte fint! Stod jätte fint trots att han var väldigt trött efter att fått vänta så länge, man märkte att han var mer trött än vad Gyda var. Tristan fick i alla fall BIR och gick vidare till grupp final. Domaren kommenterade på de saker jag själv anser är Tristans brister, han rör sig väldigt valpigt fortfarande, och han vill gärna ha kontakt när vi springer och tittar upp emot mig och paddlar med frambenen, vi har ju tränat en del fotgående så jag måste lära honom att skilja på de två. Han är fortfarande tunn i fronten, men Tristan har Tikis stomme och det kommer ta tid för honom att sätta sig i kroppen och bli färdigt. Det är först nu i vinter han börjat lägga på sig lite. Jag visste att Tristan inte skulle bli en tung hund som vuxen och det var en av många anledningar till varför jag sparade honom.

Namnlöst-4

Namnlöst-2

Namnlöst-3

Det var en lång väntat och efter att jag vart ute och rastat hundarna hämtade Tobias buren i bilen så att hundarna skulle få vila lite.

I Gydas grupp final var det 3 valpar med och Gyda skötte sig så fint! Hon stod perfekt och blixt stilla, hade mkt tålamod och väntade fint på belöningen! Sprang fel fritt gjorde hon också, jag tänker vara partisk och säga att hon skötte sig bäst och förtjänade verkligen ett BIG 1 placering men domaren placerade henne som BIG 3

gyda

gydabig

Tristan hade piggnat till lite grann och vi gick mest in i ringen för att ha kul! Vi lattjade lite och jag friställde honom, något han är super duktig på! Jag tyckte han rörde sig mkt bättre nu och även han placerade sig som BIG 3 av 6 hundar.

tristan

tristanbig

Vår dag var inte slut där! William hade ju tränat hårt för sin stora debut! När jag anmälde William till barn med hund i klassen upp till 10 år så var det väldigt många barn anmälda, allt från 6-7-8-9 år och William var yngst med sina 4 år så jag tänkte lite hur ska detta gå! Det var 20 barn och hundar anmälda och först så delade dom upp hundarna i storleks ordning och i fem grupper varav 4 barn i varje som fick springa ett varv tillsammans i ringen, sen fick dom ställa upp sig och domarn gick runt och de fick springa fram och tillbaka och sedan ställa upp hunden för domarn igen. William klarade detta jätte fint och Gyda var så duktig fast hon var lite trött! William jobbade med Gyda hela tiden inne i ringen och han var så duktig!

William och Gyda kom på en första plats och jag kan nog inte uttrycka mig så stolt jag var!! Han pratar redan om nästa tävling och det får nog bli i Tångahed! 😀

Namnlöst-2

Namnlöst-3

Namnlöst-4

Namnlöst-5

Namnlöst-6

Namnlöst-7

Namnlöst-8

Namnlöst-1

1972289_10151881619746384_820647947_n

Firewood’s IM Just A Kid – Hayden – Valp Klass 1 (4-6 mån)
1:a placering HP BIM
Domare: Rune Brunberg Johansen
Kritik: 5 mån härligt utvecklad valp. Kraftigt utvecklast huvud. Härlig förbröst & bröstkorg.
Härlig benstomme. Rör sig MKT väl från alla håll. Korrekt svans.
Härligt temperament och välvisad!

Namnlöst-1

Firewood’s This Song Saved My Life – Gyda – Valp Klass 1 (4-6 mån)
1:a placering HP BIR BIG 3
Domare: Rune Brunberg Johansen
Kritik: 5 mån MKT välutvecklad valp för åldern. Korrekt huvud och uttryck.
Ursäktar den ofullständiga pigmenterade nosen. Härligt förbröst. Utmärkt benstomme. Tillräcklig kropp.
Välvinklad. Rör sig otroligt bra för sin ålder. Härligt temperament och välvisad! Bästa valp.

aa

aaa

aaaa

Firewood’s Kick On The Upperclass – Tristan – Valp Klass 2 (6-12 mån)
1:a placering HP BIR BIG 3
Domare: Rune Brunberg Johansen
Kritik: 10 mån välutvecklad hane för åldern. Kraftigt maskulint huvud med härligt uttryck. Vacker hals.
Något fattigt förbröst. Något raka överarm annars välvinklad. Bra stomme och kropp. Rör sig med ett gott driv
men har lite mera action bak än fram, vevar något fram.
Härligt temperament och välvisad! Bästa valp.

tristanstår

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s